Verbotics Weld

Verbotics Weld is een gebruiksvriendelijke desktoptoepassing die het offline programmeren van lasrobots vereenvoudigd en zorgt voor hoogwaardige resultaten met een minimale inspanning. De software kan uw lasrobot automatisch programmeren. Kortom: zeer geschikt voor high mix, low volume (HMLV) productie.

Lasidentificatie

Onze software maakt automatische identificatie met één klik mogelijke van alle lasverbindingen vanuit uw 3D STEP file. Onze algoritmen analyseren de geïmporteerde geometrie om te bepalen waar de lassen moeten worden gemaakt en wat de optimale lastoortshoek is.

Automatische planning

De lasroute, de aanloop, uitloop en tussenbewegingen worden automatisch offline gepland en geoptimaliseerd door onze software. Er is geen robotica-expertise, menselijke input of handmatige afstelling van het traject nodig.

– Alle manoeuvres zijn gegarandeerd zonder botsingen en worden geoptimaliseerd om de cyclustijd te verkorten.
– Zowel de robot als de externe assen worden afgestemd voor een optimale laskwaliteit.
– Onze algoritmen kunnen bewegingen plannen voor eenvoudige tot aan zeer complexe robotinstallaties en stuurt buiten de robotarmen ook portalen, tracks, rotators en manipulators aan.
– De gebruiker hoeft alleen de gewenste lasparameters te definiëren en onze algoritmen doen de rest.
– Alle programmering wordt offline uitgevoerd wat betekent dat uw robot nog steeds beschikbaar is voor productie.

Kalibratie

Automatische touch- of laserdetectie is inbegrepen om rekening te houden met verschillen tussen het 3D STEP model van het werkstuk en het echte werkstuk. Het kalibratie-algoritme kan zowel eenvoudige als complexe werkstukken aan.

Onze software kiest de beste locatie voor detectieacties, zonder menselijke interactie, en genereert vervolgens de vereiste robotcode om de kalibratie online uit te voeren.

Simulatie

Simuleer individuele lassen of het volledige programma in de software en krijg een schatting van de cyclustijd. Als u het programma wilt aanpassen, bewerkt u de lassen met onze geavanceerde hulpmiddelen en voert u het planningsproces opnieuw uit om deze onmiddellijk toe te passen zonder dat u iets moet herprogrammeren.

Robot Code Generatie

Zodra de lassen zijn gepland, klikt u op de knop Programma genereren om een robotprogramma te maken welke u kunt downloaden en vervolgens oploaden naar uw robotbesturing voor verificatie en uitvoering. Het programma heeft dezelfde structuur als wanneer een mens het zou hebben geschreven, zodat u het programma desgewenst kunt bijwerken met behulp van het Teach Pendant van de robot.

Verbotics Weld ondersteunt op dit moment de volgende robotfabrikanten: